Kaj so piškotki?
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik, ki lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Kaj je funkcija piškotkov?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je zaradi njih hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa je bolj učinkovito in prijazno.
Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti uporabe spletne strani onemogočene.

Kako upravljati piškotke?
Uporabnik v vsakem času ohranja popoln nadzor nad piškotki, saj jih lahko kadarkoli izbriše, omeji ali povsem onemogoči. Nastavitve zanje lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Povezave za navodila za različne spletne brskalnike:

Več informacij o piškotkih najdete v priročniku informacijske pooblaščenke.

Katere piškotke uporablja spletna stran www.lales.si?

1. Piškotke za boljše delovanje spletne strani
Med te piškotke spadajo piškotki, ki uporabniku omogočajo prilagajanje spletnih strani, na primer premeščanje blokov z vsebinami, podporo prenosu avdia/videa ipd.

 2. Piškotek, namenjen analitiki (merjenju obiskanosti spletne strani)
Piškotek se uporablja za izdelavo analiz obiskanosti, ki so na voljo izključno podjetju LALES, parketarstvo, d.o.o.